O panogi

IZJEMNO: Kategorizacija panoge performance cheer

Strokovni svet Republike Slovenije za šport je na svoji seji dne 15. decembra 2020 potrdil revidirane Pogoje, pravila in kriterije za registriranje in kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji, ki so stopili v veljavo s 1. januarjem 2021. Del teh kriterijev je sedaj tudi panoga performance cheer! To pomeni, da bodo tekmovalke in tekmovalci v performance cheeru deležni istih pravic, kot so jih bili zadnja štiri leta deležni tekmovalke in tekmovalci v panogi cheerleading. Dokument s pogoji, pravili in kriteriji je na voljo za ogled na povezavi.

Ob izpolnjevanju pogojev bodo lahko tako dobili status registriranega športnika. Ob rezultatskem dosežku, ki bo skladen s specifičnimi kriteriji za panogo bodo lahko dobili tudi status kategoriziranega športnika, ki v prvi vrsti tekmovalcem, sicer pa tudi društvom ter posledično zvezi prinaša vrsto novih pravic in možnosti za kandidiranje za občinska in državna finančna sredstva. Za vse zgoraj navedene pravice je predpogoj izvedba tekmovanja, ki je eden od glavnih ciljev vodstva zveze, upoštevajoč vse omejitve, ki veljajo in bodo veljale v prihodnje.

Dosežek kategorizacije panoge performance cheer bi lahko ocenili kot eno veliko skupno zmago, saj smo za to zaslužni prav vsi. Tekmovalci, trenerji, starši, vodstva društev z izvajanjem treningov, izvajanjem in udeleževanjem na tekmovanjih ter nenazadnje tudi z doseganjem vrhunskih rezultatov, vodstvo zveze pa z aktivnostmi usmerjenimi v to, da so bili delo in napori vseh deležnikov prepoznani tudi s strani države!

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri