Antidoping

CZS je kot članica OKS-ZŠZ in nacionalna panožna športna zveza zavezana k spoštovanju pravil o antidopingu, ki jih je sprejela SLOADO (Slovenska antidoping organizacija). Prav tako morajo antidoping pravila spoštovati vsi športniki, ki sodelujejo na tekmovanjih organiziranih pod okriljem CZS.

Na podlagi Svetovnega protidopinškega kodeksa, Mednarodnih standardov za izobraževanje ter Protidopinškega pravilnika SLOADO se uvaja obvezno protidopinško e-izobraževanje za vse tekmovalce starejše od 14 let in trenerje. E-izobraževanje mora biti opravljeno do dneva zaključka prijav na tekmovanje, sicer ne bo mogoč pristop na tekmovanje. Izobraževanje poteka preko spleta, kjer tekmovalec/trener pridobi certifikat o opravljenem e-izobraževanju. Pridobljeni certifikat naj tekmovalec/trener posreduje zakonitemu zastopniku društva/kluba, ki bo certifikate za tekmovalce naložil v bazo registriranih tekmovalcev. Certifikate za trenerje pa je potrebno poslati na info@cheer.si. Certifikat o opravljenem e-izobraževanju je obvezen od 1. januarja 2021 in je pogoj za pridobitev ali obnovitev tekmovalnih licenc za športnike starejše od 14 let in za vse trenerje. Kratka navodila glede opravljanja e-izobraževanja najdete na povezavi. V primeru dodatnih vprašanj glede opravljanja e-izobraževanja se lahko obrnete na Edvino Hafner.

Več informacij o antidoping pravilih in o organizaciji SLOADO lahko najdete na tej povezavi.

SLOADO_logo-300x300

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri