O panogi

Članski pom pari na Svetovnih igrah 2025

Mednarodno združenje svetovnih iger je končalo pripravo športnega programa za igre leta 2025 v Chengduju na Kitajskem. Na letni skupščini IWGA v Španiji so člani potrdili 30 športov za 12. svetovne igre, ki bodo potekale od 7. do 17. avgusta 2025. Svoje prizorišče bo v prestolnici province Sichuan imela tudi kategorija članskih pom parov.

Skupno število športov, ki bodo sodelovali na svetovnih igrah 2025, se je povečalo na 35. Na svetovnih igrah bo prvič zastopan cheerleading, s kategorijo članskih pom parov. Poleg performance cheera pa bo novost tudi tekmovanje z motornimi čolni na popolnoma električni pogon. Na področju parašportov bodo debitirali parašportniki v prostem potapljanju, ju-jitsu in plesnih športih.

Športni direktor IWGA Sebastian Garvens pojasnjuje, kako je potekala sestava programa Svetovnih iger 2025: “Dve leti pred začetkom iger je program večinsko določen. Dejstvo, da smo lahko v posvetovanju z našimi zvezami članicami in partnerji v Chengdaju vključili nove športe in discipline, kaže, da se svetovne igre razvijajo in upoštevajo trende v svetu športa in naših zvez. Drugo pomembno merilo je enakost spolov. Tudi na tem področju smo postali vzor drugim prireditvam. Potem ko smo leta 2022 prvič imeli para šport kot del tekmovalnega programa, smo lahko za igre v Chengduju to področje bistveno razširili. Za nas je pomembno, da tekmovanja para športov niso ločena prireditev. Vključena so v svetovne igre tako kot vsi drugi športi ali discipline.”

Kmalu bodo znane tudi podrobnejše informacije v zvezi s TWG Chengdu 2025.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri