Poslanstvo, vizija, cilji

Poslanstvo Cheer zveza Slovenije (krajše CZS) je razvijanje cheerleadinga in performance cheera kot športne panoge. Poglavitnega pomena za razvoj zveze in našega športa je priznanje statusa športne panoge tako na nacionalnem kot mednarodnem nivoju, kar bi našim športnikom omogočilo vadbo in udejstvovanje na tekmovanjih pod primerljivimi pogoji, pod katerimi delujejo druge že uveljavljene športne panoge.

Čeprav zveza deluje kot neprofitna športna organizacija, ki temelji izključno na volonterskem vodstvenem in strokovnem kadru, se zavzemamo za izvajanje naših aktivnosti na najvišji možni ravni. Pozitiven način razmišljanja ter povezovalen pristop nam omogočata, da našim društvom, trenerjem, športnikom, sodnikom ter ostalim privržencem našega športa ponudimo usposabljanje, izobraževalne delavnice, tekmovanja in druge aktivnosti na izjemo visoki kakovostni ravni.

Prav tako je poglavitnega pomena delovanje zveze v smislu horizontalnega širjenja športne panoge ter posledično kvantitativno povečanja udejstvovanja slovenskih športnih društev in šol. Šport mora imeti pomembno vlogo pri otrocih in mladini, predvsem njihovem razvoju in vključenosti v družbo, zato zveza daje temu področju še posebej velik pomen.

Nenazadnje je potrebno tudi poudariti, da cheerleading in performance cheer ne predstavljata zgolj tekmovalne športne panoge, temveč lahko razvijeta velik potencial na področju športne rekreacije oziroma predstavljata tudi pomožno dejavnost najrazličnejših športnih in drugih dogodkov in prireditev. Tako lahko kot poglavitni cilj Cheer zveze Slovenije opredelimo vsestranski razvoj športne panoge in večanje njene prepoznavnosti v splošni in strokovni javnosti.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri