Zgodovina panoge

Cheerleading se je pričel razvijati v 19. stoletju v Združenih državah Amerike kot podporna aktivnost ostalim športom. Začetni namen je bil vzpodbujanje občinstva, pri čemer se ni izvajal na ali ob tekmovalni površini, temveč na tribuni. Izraz “cheer leader” je predstavljal osebo, ki je vodila vzklike množice. V nasprotju z današnjimi predstavami so bili prvi cheerleaderji moški, cheerleading pa je postal pretežno ženski šport šele v času druge svetovne vojne. V tem času namreč ženske niso mogle aktivno sodelovati v visokošolskih športih, lahko pa so sodelovale v cheerleading ekipah. Tako se je poleg vzklikov v cheerleading pričela vključevati tudi gimnastika, akrobatika in uporaba megafonov.

Podrobno zgodovino panoge po letih si lahko v angleščini preberete na spletni strani mednarodne krovne organizacije za cheerleading ICU.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri