Šole

Namen programa je vpeljati cheerleading in cheer ples v osnovne in srednje šole kot kvalitetno preživljanje prostega časa otrok in mladine, ter zagotovitev telesne vadbe primerne za vse starostne skupine otrok z različnimi stopnjami motoričnih sposobnosti. Nižja raven zahtevnosti programa omogoča vključevanje velikega števila otrok z različnimi telesnimi in gibalnimi predispozicijami.

Šolski program cheerleadinga je sestavljen po posebnem principu, ki zagotavlja stimulativno, varno in dinamično vadbo z naslednjimi prednostmi:

 • skupinska dejavnost, ki vzpodbuja pripadnost šoli,
 • možnost uporabe nastopov ob različnih priložnostih in dogodkih,
 • motivacijsko usmerjena vadba, ki pritegne otroke,
 • vzpodbujanje sodelovanja med vadečimi (vadba v skupini),
 • možnost oblikovanja skupin različnih starosti in spolov,
 • vadba primerna za vse tipe telesnih konstrukcij,
 • razvijanje motoričnih sposobnosti s postopnim gibalnim razvojem,
 • pozitiven vpliv na uravnavanje optimalne telesne teže,
 • možnost udeležbe na posebnih tekmovanjih ali revijah,
 • možnost kasnejšega udejstvovanja na vrhunski športni ravni,
 • postopno usposabljanje in učenje mentorjev in trenerjev,
 • pomoč mentorjem in trenerjem na lokalni ravni.

Letak_sole

Predstavitev cheerleadinga in cheer plesa na šolah
Predstavitve cheerleadinga in cheer plesa na šoli izvede ekipa inštruktorjev Cheerleading zveze Slovenije. Predstavitev je sestavljena iz predstavitve programa mentorjem ter iz praktičnega prikaza športa učencem in dijakom.

Usposabljanje mentorjev
Športna cheerleading zveza Slovenije bo organizirala posebna usposabljanja osnovnošolskih in srednješolskih učiteljev za mentorje cheerleadinga in cheer plesa. Usposabljanje mentorjev v začetni fazi je namenjeno predvsem tistim, ki se prvič srečajo s cheerleadingom in cheer plesom. Poseben poudarek je namenjen osnovam tehnike, kar omogoča uvodno znanje za vodenje skupine. Nadaljnje usposabljanje mentorjev učenje zahtevnejših tehnik, ki so nadgradnja osnovnega usposabljanja.

Predstavitvene delavnice na šolah
Za vse osnovne in srednje šole, ki se zanimajo za izvedbo cheerleadinga in cheer plesa kot interese dejavnosti, se izvedejo predstavitvene delavnice cheerleadinga in cheer plesa v prostorih šole. Predstavitvene delavnice se izvajajo na osnovnih in srednjih šolah na območju cele Slovenije, izvajajo pa jih za to izobraženi inštruktorji Cheerleading zveze Slovenije

Pomoč pri delovanju šolske skupine
Inštruktorji Cheerleading zveze Slovenije so na razpolago mentorjem v OŠ in SŠ pri izvajanju programa. Po želji lahko prevzamejo tudi vodenje ekipe v začetnem uvajalnem času, kasneje pa spremljajo napredovanje kot zunanji sodelavci skozi vse šolsko leto.

Tekmovanja in predstavitvene revije
Za šolske skupine bo organizirano posebno tekmovanje oziroma predstavitvena revija, na katerem se bodo šole lahko predstavile s koreografijami ter svoje znanje in veščine predstavile drugim šolam.

Delavnice
Za vse zainteresirane se bodo izvede posebne delavnice cheerleadinga in cheer plesa, ki bodo organizirane glede na preference posameznih šol. Delavnice so lahko organizirane tudi za posamezno šolo v obliki eno-dnevnega ali dvo-dnevnega seminarja med vikendom (sobota, nedelja)

Za več informacij lahko kontaktirate vašega regijskega koordinatorja ali nam pišete na naš elektronski naslov info@cheer.si.

Kje trenirati?

Vsebina te strani bo kmalu na voljo. Že pa si lahko ogledate interaktivni zemljevid lokacij, kjer lahko cheerleading ali performance cheer trenirate v klubih. Hvala za razumevanje!

Beri dalje ...

Osnovne šole

Priporočena starostna razreda mlajše skupine (razredna stopnja 1. do 5. razred) starejše skupine (predmetna stopnja 6. do 9. razred) Starostne skupine so opredeljene predvsem zaradi vključitve skupin v...

Beri dalje ...

Srednje šole

Tekmovanja Več informacij o tekmovanjih najdete v zavihku Tekmovanja. Srednje šole imajo sicer tudi možnost udeležbe na šolskem svetovnem prvenstvu.   Ostale aktivnosti V sodelovanju s Cheer zvezo...

Beri dalje ...

Regijski koordinatorji

Šolam, učencem in njihovim staršem so na razpolago regijski koordinatorji, ki bodo poskrbeli za vse potrebne informacije glede šolskega programa ter bodo na druge načine pomagali pri...

Beri dalje ...

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri