Reprezentanca

Ana Janko po osvojeni bronasti medalji

Svetovno prvenstvo v cheerleadingu in performance cheeru v Orlandu na Floridi se je za slovensko cheerleading reprezentanco končalo izjemno. Dekleta so pod vodstvom Ane Janko dosegla 3. mesto v kategoriji ženskih cheerleading ekip. Po že četrti osvojeni osvojeni bronasti medalji za Slovenijo je svoje občutke delila selektorica.

“Občutki po prejemu medalje so izjemni. Ko so nas na razglasitvi poklicali na oder kot prejemnice medalje, se je med nami izlilo veliko čustev, solz sreče. Vedele smo, da lahko ciljamo na medaljo, a glede na polfinalni nastop smo vedeli, da to ne bo lahka naloga. Medalja se nam bi lahko zelo hitro izmaknila, saj na svetovnem prvenstvu šteje vsaka malenkost. Prav zaradi tega je bilo naše veselje tako veliko. Po prvem devu smo zasedle 4. mesto, v finalu smo si želele ta rezultat seveda izboljšati,” je povedala selektorka Ana Janko.

Po prvem dnevu so slovenke pozornost namenile majhnim stvarem, ki so na takšnih tekmovanjih izredno pomembne: “Na polfinalnem tekmovanju so dekleta naredila več majhnih napak, ki so nam vzele kar nekaj točk. Več kot polovica deklet je bila na svetovnem prvenstvu prvič, zato so imele prvi dan kar precej treme. Stopiti na tako velik oder je za mlajša in manj izkušena dekleta velik pritisk. Prav ta občutek velikega tekmovanja hitro vpliva na izvedbo elementov. Po tekmovanju smo se tako posvetile malenkostim, na katere so malenkost pozabila pri prvem nastopu. Vsekakor je bilo tudi nekaj psiholoških napotkov, ki so dekletom pomagali se umiriti pred tekmovanjem in se popolnoma osredotočiti na tekmovalno točko.”

“Usmerjene priprave na tekmovanje so se pričele približno leto nazaj z izborom reprezentance. Za uvrstitev v državno reprezentanco se dekleta potegujejo vsako leto. Po izborih smo začele z rednimi treningi reprezentance med vikendi, ki so nam omogočili, da se dekleta poenotijo s tehniko in se naučijo novih tehničnih, akrobatskih ter koreografskih elementov. Prav ujemanje v tehniki med dekleti nam predstavlja največji izziv, saj je v naših elementih zelo pomemben in odločilen čas izvedbe, ki dirigira, ali bo element pravilno in uspešno izveden,” o izzivih reprezentančnih treningov pripoveduje Ana.

Kako naprej? “Naš naslednji reprezentančni cilj je nastop na evropskem prvenstvu v cheerleadingu in performance cheeru prihodnje leto. Slednje tekmovanje se bo po dolgem času odvijalo v Ljubljani in mi smo zelo veseli, da se bomo lahko predstavili tudi pred domačo publiko. Novi izbori reprezentance in kasnejše priprave na to tekmovanje bodo na sporedu kar hitro, v roku meseca dni. Tako se bo lahko zagotovilo ustrezno pripravo deklet na prihajajočo sezono.”

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri