O zvezi

Zaključek sezone 2020/2021

Spoštovani,

za nami je zelo posebna, turbulentna sezona, za katero si verjetno vsi želimo, da se v taki obliki ne bi več ponovila. Ni bilo lahko. Veliko je bilo omejitev, zapiranja, odpiranja, pa spet zapiranja. Poleg prilagajanja omejitvam, se je bilo težko prilagajati tudi nenehnim spremembam, ki (ni)so dovoljevale športno(e) vadbo(e). Trenirali ste preko Zooma v domačih sobah, spalnicah ter verjetno še bolj neobičajnih prostorih. Vse samo, da bi vsaj malo ostali v stiku s svojimi sotekmovalci, prijatelji ter trenerji, predvsem pa svojo športno panogo. Uspelo vam je. Zelo dober dokaz o uspehu je nedavno Državno prvenstvo v cheerleadingu in performance cheeru. Udeležba je bila številčno zelo primerljiva lanskim sezonam (ob upoštevanju razpisanih kategorij), rezultatsko uspešna, veseli pa tudi dejstvo, da ni bilo nobenih tekmovalnih poškodb, kar je znak izredno strokovnega dela vseh trenerjev, ki so svoje tekmovalce glede na pogoje pripravili optimalno, tudi skrajšali dolžine tekmovalnih nastopov, predvsem z namenom, da se tekmovalce ne potiska v nekaj za kar v tistem trenutku niso bili pripravljeni.

Vam, strokovni delavci gre še posebna zahvala, da ste zdržali. Vi ste bili glavni motivator vseh tekmovalcev in zavedamo se, da je motivacija preko Zooma tako dolgo obdobje izziv za še tako izkušene trenerje. Vemo, da brez žrtev ni šlo. Nekatere tekmovalce ste izgubili. Upajmo, da se bodo sedaj, ko se bodo stvari vedno bolj vračale v normalo, tudi oni vrnili in boste s svojim delom lahko nadaljevali na najboljši način. Ne smemo pozabiti vseh trenerjev otroških in osnovnih ekip, ki svojega tekmovanja v živo sploh niste imeli in ste svoje varovance vseeno pripravili na spletno tekmovanje in jim s tem vsaj malo pričarali tekmovalno vzdušje ter vse občutke, ki jih le-to prinese.

Zahvala gre tudi vsem vodjem društev, ki ste v teh pogojih ter v tako imenovanem obdobju odpiranja in sproščanja ukrepov iskali telovadnice, avle in druge prostore, kjer bi vaši člani lahko (dokaj) normalno trenirali in se pripravljali na tekmovanje. Iskali ste možnosti za testiranje strokovnih delavcev in sploh skušali ustvariti pogoje za treniranje.

Nenazadnje gre zahvala tudi vsem ostalim. Staršem, ki so svoje otroke podpirali, sodnikom, ki so kljub dolgemu obdobju brez sojenja, takoj priskočili na pomoč in odsodili dve spletni tekmovanji, za katera so se odpovedali sodniški taksi.

Tudi v vodstvu zveze smo se v tem času trudili, da vam omogočimo vse, kar se je v tem obdobju dalo, tako z ažurnim obveščanjem in interpretacijami o aktualnih omejitvah, zniževanjem stroškov, kjer je bilo to mogoče, vzporedno pa smo vse svoje obveznosti redno izvajali. Ena glavnih je vsekakor potrditev panoge performance cheer kot uradne športne panoge v Sloveniji kot tudi upoštevanje rezultatov spletnega tekmovanja za pridobitev statusa registriranega športnika, ki je v preteklih mesecih imel morda celo previsoko vrednost. Med drugim smo posodobili tudi statut zveze ter izpolnili še eno od zadnjih obvez iz zadnjega rednega zbora članov, ki je bila sprememba imena zveze.

V prihajajočih dveh mesecih vam v imenu Izvršnega odbora Cheer zveze Slovenije želim prijetne počitnice in dopust ter upam, da se konec poletja vidimo na rednem zboru članov v čim večjem številu, da lahko skupaj postavimo smernice za prihodnost razvoja obeh naših športnih panog. O terminu zbora članov vas bomo pravočasno obvestili.

Lep pozdrav,
Martin Tuš
predsednik
Cheer zveza Slovenije

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri