Reprezentanca

Dve medalji na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu!

Slovenska cheerleading reprezentanca je na članskem ICU svetovnem prvenstvu 2019 v Orlandu (ZDA) osvojila dve medalji! Na svetovnem prvenstvu je tekmovalo več kot 3000 tekmovalcev iz 70 držav, Slovenijo pa je zastopala več kot 110-članska zasedba v 4 članskih in 2 mladinskih kategorijah, kar je daleč največ do zdaj.

Drugo mesto in naslov svetovnih podprvakinj je Slovenija osvojila v kategoriji članskih cheer pom parov. Par v sestavi Katja Kovačič in Nika Ajdnik je bil po kvalifikacijskem nastopu uvrščen na drugo mesto. Uvrstitev v finalu sta ohranili in bili slabše uvrščeni zgolj od japonskega para v konkurenci 18 držav. Enak slovenski par pod vodstvom Sausan Julević je zmagal tudi na evropskem prvenstvu v letu 2017.

Članska reprezentanca je osvojila tudi tretje mesto v kategoriji ženskih cheerleading ekip v elite težavnostnem nivoju. 24-članska ekipa je sestavljena iz treh slovenskih klubov, njihov glavni trener in selektor pa je Matevž Remškar. Prvo mesto v konkurenci 12 držav je osvojil Čile, druga pa je bila reprezentanca Avstralije. Po kvalifikacijskem nastopu je bila ekipa sicer uvrščena celo na 2. mesto – med ekipo Čila in Avstralije, a jim uvrstitve v finalu ni uspelo obdržati.

Poleg obeh kategorij na zmagovalnem odru je med člani cheer pom ekipa osvojila 4. mesto in cheer hip hop ekipa 8. mesto, mladinci so v kategoriji mešanih cheerleading ekip prav tako osvojili 4. mesto, cheer pom ekipa pa 5. mesto. Več informacij o vseh reprezentančnih ekipah je na voljo na povezavi. Fotogalerije vseh slovenskih nastopov na svetovnem prvenstvu in druge objave iz ZDA so na voljo na Facebook strani CZS.

Vodstvo reprezentanc in izvršni odbor Cheerleading zveze Slovenije vsem tekmovalcem in strokovnim štabom ekip iskreno čestitata za dosežene rezultate in se jim zahvaljujeta za vložen trud tekom celotnega reprezentančnega ciklusa!

 

Cheerleading ima v ZDA (izvorna država) več kot 120-letno tradicijo in je tudi svetovno vse bolj popularen šport, ki je z več milijoni tekmovalcev prisoten v 116 državah sveta. Priznava ga tudi Mednarodni olimpijski komite in obstaja velika verjetnost, da bo en od dodatnih športov na olimpijskih igrah v Los Angelesu 2028. Slovenija je sicer v cheerleadingu tudi druga najbolj uspešena država v Evropi, v Sloveniji pa je aktivnih 21 klubov in 925 tekmovalcev, kar je po številu tekmovalcev v prvi polovici vseh nacionalnih panožnih športnih zvez v Sloveniji.

Fotorafije uporabljene v tej novici se lahko uporablja v javnih objavah, za prenos so na voljo preko povezave.

Kontakt za medije:

  • Anže Zadravec (predstavnik za odnose z javnostmi CZS)
  • Telefon: 070/501-098
  • E-poštni naslov: pr@cheer.si

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri