Reprezentanca

Zgodovinski uspeh za slovensko performance cheer reprezentanco

Slovenska performance cheer reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu in performance cheeru v Orlandu na Floridi osvojila srebrno in bronasto odličje. Mladinska in članska performance cheer reprezentanca sta tako Sloveniji prvič v zgodovini priplesali skupinsko medaljo v pom kategoriji. Članski pom par, Špela in Klavdija, se je uvrstil na 8. mesto.

Selektorica članske pom reprezentance, Sausan Julević, je po nastopu povedala, da so dekleta na odru dokazala, da se trdo delo izplača. »Sodnike so navdušili predvsem odrezani in močni gibi, energija, ki so jo dekleta dala pa je na noge dvignila celotno dvorano.« Mladinska pom reprezentanca je konkurenco presenetila z natančnimi in čistimi linijami pom gibov ter energičnimi in nasmejanimi obrazi, nam je zaupala Danijela Nedeljkovič, selektorica mladinske pom reprezentance.

Leta 2020 je strokovni svet Republike Slovenije za šport performance cheer sprejel kot kategorizirano panogo. Predsednik Martin Tuš je ob tem dejal, da je to velika skupna zmaga, za katero so zaslužni trenerji, tekmovalci, starši, športna društva ter vodstvo zveze. S srebrnim odličjem na letošnjem svetovnem prvenstvu so si tekmovalke v članski kategoriji priplesale status vrhunskih športnic, kar je neverjeten uspeh, o katerem se bo v slovenskem prostoru govorilo še dolgo časa.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri