Usposabljanja

Usposabljanje za pridobitev naziva Strokovni delavec 1, športno treniranje, cheerleading

Obveščamo vas, da je objavljen razpis usposabljanja za pridobitev naziva Strokovni delavec 1, športno treniranje, cheerleading. Razpis z urnikom in vse ostale informacije boste našli na spodnji povezavi.

Za lažje razumevanje in kot odgovor na morebitna vprašanja, ki bi se pojavila smo pripravili nekaj dodatnih informacij:

 • Komu je usposabljanje namenjeno?
  Kot smo razložili in poudarili na zboru članov vsebina programa zajema obe panogi. Torej cheerleading in performance cheer. Iz tega razloga si morajo naziv pridobiti vsi vaditelji, trenerji, pomočniki trenerjev, ki delujejo v vašem društvu v eni ali obeh panogah in izpolnjujejo pogoja za prijavo (polnoletnost in zaključena vsaj srednja poklicna izobrazba).
 • Kakšna je cena usposabljanja?
  Polna cena usposabljanja je 564,00€. Ker si zveza želi pridobiti čim več strokovnega kadra se je izvršni odbor CZS odločil, da bo zveza vsakemu prijavljenemu sofinancirala 50% odstotkov njegove prijavnine. To se uredi na način, da boste ob prijavi s strani Fakultete za šport (naš pooblaščen organizator usposabljanja) prejeli račun za polovico prijavnine, drugo polovico pa bo zveza nakazala direktno Fakulteti za šport.
 • Jaz imam opravljenega Vaditelj cheerleadinga oziroma Vaditelj cheer plesa. Ali se moram prijaviti na to usposabljanje?
  Da. Oba predstavljata prvo stopnjo usposobljenosti po starem zakonu o športu in z njima od 23. junija 2020 ne smete več izvajati vadbe (voditi treningov in tekem). Zato je nujno, v kolikor želite še vedno delovati kot trener, da se dousposobite. To pomeni, da se vam vsebine, ki ste jih že usvojili na usposabljanju za vaditelj priznajo tudi na tem usposabljanju in morate opraviti samo vsebine, ki jih niste opravili. Iz tega razloga se vam zniža tudi cena prijavnine. Ta znaša 272,00€. Tudi tu vam bo zveza sofinancirala 50% vaše prijavnine. Za ta dva naziva je priložen urnik iz katerega je razvidno katere vsebine so za vas obvezne, glede na že pridobljen naziv.
 • Kaj je to dousposabljanje?
  Dousposabljanje je skrajšana oblika usposabljanja. To pomeni, da kandidat, kateremu se prizna določene vsebine (ki jih je opravil na preteklem formalnem ali neformalnem usposabljanju ali izobraževanju) opravlja samo tiste vsebine, ki se mu ne priznajo. Na podlagi količine priznanih vsebin se kandidatu ustrezno zniža tudi cena prijavnine.
 • Jaz imam opravljenega Trenerja cheerleadinga, oziroma Trenerja cheer plesa. Ali se moram prijaviti na to usposabljanje?
  Ne. Ni se vam treba v kolikor boste še naprej delovali le v panogi za katero ste usposobljeni. Kot je razloženo na začetku je novo usposabljanje združeno za obe panogi, v preteklosti pa so bila usposabljanja ločena za posamezno panogo. V kolikor pa želite svojo usposobljenosti razširiti na obe panogi pa se lahko prijavite in se vam po principu priznavanja vsebin prizna vse iz panoge za katero ste že usposobljeni, opraviti pa morate le vsebine iz panoge za katero se usposabljate.
 • Kaj pa če imam kakšno drugo usposobljenost (recimo iz gimnastike, plesa, ipd.) ali se mi tudi to lahko kaj prizna?
  Vsa formalna ali neformalna usposabljanja in izobraževanja, ki ste jih v preteklosti opravili in imate ustrezna dokazila (diploma, predmetnik, urnik, ipd. –  vse to morajo biti uradna dokazila s strani organizatorja) lahko predložite in se bodo obravnavala in v kolikor se ugotovi, da so posamezne vsebine primerljive, se vam bodo le-te tudi priznale. Posledično se bo zmanjšala tudi prijavnina na usposabljanje.

Vlogo za priznavanje oddate preko priloženega obrazca in mu dodate vsa dokazila, katera menite, da so relevantna. V kolikor želite to uveljavljati ob prijavi na razpisano usposabljanje morate vlogo oddati najkasneje do ponedeljka, 26. oktobra 2020. Oddate jo izključno v elektronski obliki na elektronski naslov Ana.Janko@cheer.si.

V primeru dodatnih vprašanj pišite na Ana.Janko@cheer.si.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri