Tekmovanja

EP za pare: zlato za mladinke

Minuli vikend je v grških Atenah potekalo evropsko prvenstvo za cheer plesne pare. Slovenske predstavnice se domov vračajo z zlato medaljo v kategoriji mladinskih pom parov.

Alexia Pavlev in Alja Ambrožič sta tako postali zmagovalki v konkurenci 14 pom parov iz vse Evrope. S pičlo prednostjo 1,5 točke sta premagali drugouvrščeni Rusinji.

“Želele smo si medalje in šle seveda na to, da jo osvojimo. Ker pa smo imele eno poškodbo vmes, so bili treningi v zadnjem mesecu precej prirejeni in smo se kar malo bale, kako se bo razpletlo. Punci sta potem super odplesali in priplesali zlato. Občutki so fenomenalni in velika vzpodbuda za naprej,” je ob povratku domov vtise strnila zlata trenerka Marina Popović.

Slovenijo so v Grčiji sicer zastopale članice goriških Dolls, škofljiških Frkelj in domžalskih Sovic. Tekmovale so v vseh razpisanih kategorijah in domov prinesle solidne rezultate.

Pari so se potegovali za lovorike v hip hop in pom kategorijah v mladinskem in članskem starostnem razredu. 

Slovenski rezultati:

Mladinski pom pari
1. mesto: Ambrožič in Pavlev

Mladinski hip hop pari
5. mesto: Pavlev in Strnad
9. mesto: Pavlin in Zajc

Članski pom pari
6. mesto: Gerič in Slana

Članski hip hop pari
8. mesto: Janežič in Mežan

Prihodnje evropsko prvenstvo za pare bo potekalo konec junija 2019 v ruskem Saint-Petersburgu.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri