Usposabljanja

Strokovno usposabljanje za naziva Vaditelj cheerleadinga in Vaditelj cheer plesa

Obveščamo vas, da smo v sodelovanju s Fakulteto za šport razpisali usposabljanji za naziva Vaditelj cheerleadinga ter Vaditelj cheer plesa. To je torej prva stopnja usposabljanja. Obe usposabljanji bosta v celoti potekali na Fakulteti za šport, Univerze v Ljubljani (Gortanova ulica 22, 1000 Ljubljana).

Ker želimo, da so vaši bodoči ali že aktivni trenerji in vaditelji primerno usposobljeni za svoje delo in ker s tem zagotavljamo željen nivo znanja vseh naših vaditeljev in trenerjev, vam navajamo nekaj razlogov za udeležbo:

  • Vsi usposobljeni vaditelji ali trenerji imajo različne ugodnosti pri ostalih aktivnostih zveze, nekatere določene s tekmovalnim pravilnikom, nekatere pa še v nastajanju.
  • Letos pozno jeseni imamo namen za obe disciplini izvesti prvič tudi 2. stopnjo usposabljanja, torej usposabljanji za naziva Trener cheerleadinga in Trener cheer plesa. S pridobljenim nazivom lahko samostojno vodite treninge, hkrati pa si lahko na podlagi enega (ali obeh) nazivov uredite tako imenovani status zasebnega športnega delavca in s tem rešite morebiten problem zaposlitve. Glavni pogoj za prijavo na drugo stopnjo je zaključena prva stopnja (na primer za prijavo na usposabljanje za pridobitev naziva Trener cheer plesa je potreben pridobljen naziv Vaditelj cheer plesa).
  • V bližnji prihodnosti bo Cheerleading zveza Slovenije uvedla sistem licenciranja trenerjev. Osnova za pridobitev ali podaljšanje licence bo ustrezna usposobljenost in le licencirani trenerji bodo lahko vodili ekipe ter tekmovalce na tekmovanjih pod okriljem CZS.
  • Usposobljenost ali izobrazbo športne smeri mora imeti vsak vaditelj ali trener, ki vodi vadbo samostojno ali pod nadzorom druge osebe. CZS pokriva področje usposabljanja za disciplini cheerleading in cheer ples in zato je za vodenje treningov kot pomočnik ali samostojno potrebno imeti usposobljenost iz področja cheerleadinga oz. cheer plesa. Drugi nazivi kot so npr. Vaditelj športne rekreacije, Vaditelj gimnastike itd. niso ustrezni. V primeru inšpekcijskega nadzora se tako lahko pojavijo težave.
  • Usposabljanje želimo narediti našim članom čim bolj dostopno zato vas obveščamo, da bo stroške prijavnine za vsakega drugega, ki ga bo društvo prijavilo krila CZS! To pomeni, da v kolikor prijavite dva kandidata na isto usposabljanje, boste s strani izvajalca (Fakulteta za šport) prejeli račun za enega, stroške drugega kandidata pa bo pokrila CZS. Ta ugodnost velja le za društva, ki so člani CZS in velja le znotraj posameznega naziva.

Več informacij o razpisih najdete na spletnih straneh izvajalca usposabljanja (Fakulteta za šport):

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri