Reprezentanca

Kar dvakrat tik pod stopničkami!

Slovenska reprezentanca v cheerleadingu in cheer plesu je na ICU članskem svetovnem prvenstvu 2016 dosegla dve 4. in eno 13. mesto. Tekmovanje je potekalo 21. in 22. aprila 2016 v Orlandu na Floridi, ZDA. Našo državo je na prvenstvu zastopala 28-članska reprezentanca, od tega 24 tekmovalk, 4 trenerke (dve od njiju sta tudi tekmovalki) ter 2 člana strokovnega štaba. Reprezentantke so tekmovale v treh kategorijah.

Skupinska

Prvi dan svetovnega prvenstva sta v kategoriji freestyle cheer plesnih parov nastopili Špela in Liza Urbančič iz ŠŠD Log-Dragomer. Že teden dni prej sta se sestri Urbančič odpravili v Seattle v ZDA, kjer sta z njuno trenerko Jessico Walz pilili zadnje podrobnosti točke. Že kar štirim medaljam in drugim dobrim uvrstitvam na svetovnih prvenstvih, od tega dvem naslovom svetovnih prvakinj, sta Špela in Liza Urbančič dodali še eno četrto mesto! Ob tem sta zgolj za pol točke zaostali za bronasto medaljo, ki jo je prejel par iz Kolumbije. Na prvo mesto se je uvrstil par iz Mehike ter na drugo par iz Japonske. Tako sta bili sestri Urbančič tudi najboljši predstavnici iz Evrope v kategoriji freestyle cheer plesnih parov.

SpelaLizaVeč slik nastopa si lahko ogledate na povezavi.

Še isti večer je potekala slovesnost na kateri je predsednik Cheerleading zveze Slovenije, Martin Tuš sprejel posebno nagrado s strani International Cheer Union za polnopravno članstvo v Olimpijskem komiteju Slovenije.

MartinKarlNagrada

Drugi dan tekmovanja je dopoldne sledil nastop Karmen Gerič in Neže Pirnat iz ŠD Sovice v kategoriji hip hop cheer plesnih parov. Na njunem debitanskem nastopu na svetovnih prvenstvih sta osvojili 13. mesto. Dekleti sta bili zadovoljni, da sta se lahko po več kot 10 letih skupnega treniranja udeležili tudi svetovnega prvenstva. Naslov svetovnih prvakov v tej kategoriji je osvojil par iz Japonske, na drugo in tretje mesto pa sta bili uvrščeni Rusija in Portoriko.

KarmenNeza
Več slik nastopa si lahko ogledate na povezavi.

Kasneje je sledil še nastop naše ženske cheerleading ekipe v Elite težavnostni kategoriji, ki je z nastopom odlično opravila in izboljšala najboljšo slovensko uvrstitev v tej kategoriji. Ekipa v sestavi Lina Ivana Benedetič, Zala Bergant, Martina Čeper, Ana Janko, Nina Jankovič, Laura Tönig, Lucija Kosednar, Laura Maja Košir, Lea Košir, Anja Križmančič, Kristi Mikulin, Loti Obal, Vanja Potočnik, Tana Prinčič, Špela Rojec, Ajda Sedlar, Dolores Sekula, Nina Tomažič, Urška Kranjec in Nikita Polner je dosegla četrto mesto! Naslov svetovnih prvakinj je pripadel ekipi Mehike, pred našimi dekleti pa sta se na drugo in tretje mesto uvrstili še ekipi Nove Zelandije in Anglije.

EkipaVeč slik nastopa si lahko ogledate na povezavi.

Za vse kategorije si lahko celotne rezultate in videoposnetke nastopov ogledate na povezavi.

Reprezentantke so po koncu tekmovanja našle še nekaj časa za sprostitev v Walt Disney World parkih, v enem izmed njih – ESPN Wide World od Sports je namreč tudi potekalo tekmovanje. Sicer pa je na tekmovanju sodilo kar 5 slovenskih sodnikov, ki so se kasneje v večini kot funkcionarji slovenske ter mednarodne zveze udeležili tudi letne generalne skupščine ICU. Med mnogimi drugimi odločitvami je bil tam določen tudi predviden datum naslednjega ICU svetovnega prvenstva – 26. do 28. april 2017, na katerem pa bo prisotnih tudi nekaj novih kategorij.

MagicKingdom

Cheerleading zveza Slovenije celotni slovenski reprezentanci
iskreno čestita za izvrstne nastope in odlične uvrstitve!

Kmalu si boste lahko ogledali tudi galerijo ostalih slik s svetovnega prvenstva in videoposnetek, ki bo povzel pomembne trenutke letošnje reprezentance.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri