O zvezi

Slovesnost ob 10. obletnici CZS

V soboto, 14. novembra 2015 je v Cankarjevem domu na Vrhniki potekala Slovesnost ob 10. obletnici Cheerleading zveze Slovenije. Na prireditvi so bile podeljene različne nagrade, tekmovalci iz različnih društev so pripravili nekaj nastopov, skupaj pa smo na različne načine obujali spomine na prvih deset let delovanja. Po prireditvi je sledila še pogostitev, katere del sta bila seveda tudi torta in penina.

    

Slovesnost ob 10. obletnici CZS, ki je bila sicer ustanovljena 16. februarja 2005, sta vodila Sara Ašanin Gole in Dejan Kernc. Kmalu po uvodnem nagovoru sta besedo predala Martinu Tušu, predsedniku Cheerleading zveze Slovenije. V svojem govoru je na kratko predstavil dosedanje uspehe zveze ter njenih članov in se kot prvi na dogodku zahvalil vsem za njihov doprinos k razvoju zveze. Za njim je sledil nastop najuspešnejših slovenskih tekmovalk v zgodovini naše športne panoge – to sta seveda Špela in Liza Urbančič iz ŠŠD Log – Dragomer, ki sta se predstavili z jazz cheer plesnim nastopom.

CZS_2015web-184    CZS_2015web-169

Gost na prireditvi je bil tudi Aljaž Britvič, od letošnjega leta predsednik ECU (European Cheer Union), do sedaj pa kar prvih deset predsednik CZS. Med drugim je v svojem govoru dosedanje delovanje zveze lepo primerjal s prispodobo čolna, katerega so po njegovih besedah, vsak tekmovalec, društvo in drugi poganjali s svojim veslom ter tako skrbeli za napredek in pravo usmeritev delovanja zveze. Po koncu govora je bil na vrsti videoposnetek, s pomočjo katerega so se obiskovalci prireditve lahko spomnili na večje dogodke v zgodovini zveze. Videoposnetek si sedaj lahko ogledate spodaj.

CZS_2015web-316

Sledila je podelitev prvih nagrad in sicer tistih po izboru javnosti, ki jih je podelil Anže Zadravec (podpredsednik za medije in marketing na CZS). V štirih kategorijah so uporabniki spletne strani Cheerleading zveze Slovenije prispevali več kot 7500 glasov. V kategoriji naj cheerleading tekmovalec ali tekmovalka je pred drugouvrščenim Matejom Kavčnikom zmagala Ingrid Sever. Prvo mesto v kategoriji naj cheerleading trener ali trenerka je zasedla Lana Gavrilov, ki si je zmago zagotovila pred Ano Janko. Zmago v kategoriji naj cheer ples tekmovalka si je priborila Tjaša Janežič, na drugem mestu je bila uvrščena Karmen Gerič. Med nominirami v kategoriji za naj cheer ples trenerko, je pred drugo Simono Razdrtič zmagala Sausan Julević.

Z drugim nastopom so se v ženskih skupinskih dvigih predstavile tekmovalke iz ŠD Sovice. Temu je sledila podelitev nagrad včlanjenim društvom in klubom, ki so jih podelili člani izvršnega odbora CZS. Ob 5. obletnici je zveza štela 16 članov, sedaj pa kar 27 in sicer: Amatersko športno društvo Cheerdance Millenium, Društvo AIA – Mladinski center Mengeš, Karate klub Vrhnika, Plesni klub ADC, Plesni klub Ples plus, Šolsko športno društvo Log – Dragomer, Športni klub Flip Piran, Športni klub Maredi, Športno društvo plesnih in navijaških skupin POM-PON 2000, Športni klub Tial, Športni klub Twist Nova Gorica, Športni, kulturni in plesni klub V.I.P, Športno društvo Ares, Športno društvo Borci II. gimnazija Maribor, Športno društvo Drska, Športno društvo Freia, Športno društvo GIB Ljubljana Šiška, Športno društvo Log, Športno društvo Matije Hočevarja, Športno društvo Oziris, Športno društvo Pike, Športno društvo Sovice, Športno društvo Škofljica, Športno društvo Ydria Sclabonica, Športno društvo Zmajčice – Dragon Ladies, Športno kulturno društvo Feniks, Športno plesni klub Kreart.

CZS_2015web-263    CZS_2015web-346

Pred podelitvijo nagrad reprezentanci je bil predvajan še en videoposnetek, ki je spomnil na vse nastope slovenske reprezentance na svetovnih prvenstvih, ki so prinesli medaljo. Videoposnetek si lahko ogledate spodaj. Nagrade reprezentantom, ki so se s svetovnih prvenstev vrnili z medaljo sta podelili: cheerleading tekmovalcem in trenerjem – Lana Gavrilov, podpredsednica CZS in vodja cheerleading sekcije ter cheer ples tekmovalkam in trenerkam – Katarina Cafnik, podpredsednica CZS in vodja cheer ples sekcije. Natančno 40 dosedanjih reprezentantov je s svetovnih prvenstev prineslo že 11 odličij, od tega tudi tri naslove svetovnih prvakov. Bronasto nagrado so prejeli: Matej Kavčnik, Sara Heaton in Matjaž Gerbec. Srebrno nagrado je prejelo največ oseb in sicer: Ana Jankovec, Danimir Azirović, Eva Žos, Ida Grom, Jan Gomboc, Lina Kogoj , Lucija Jeršin, Marcel Hajd, Matevž Remškar, Alfonz Šnuderl, Ana Janko, Borut Gregorič, Daniel Golenač, Eva Kržič, Ilaria Grižon, Janez Kozelj, Jasna Kneipp, Jernej Lorber, Katarina Vabel, Luka Samotorčan, Matej Kranjec, Matej Trilar, Matej Volčič, Miha Ritonja, Monika Novak, Nika Kogoj, Nina Furlan, Sandi Golubič, Špela Metz, Tilen Marolt in Tomaž Kranjec. Zlato nagrado so prejele: Anja Turk, Bojana Lončar, Ingrid Sever, Natalija Turk, Liza Urbančič in Špela Urbančič. Nagrade so prejeli tudi trenerji reprezentanc, srebrno Katarina Kern Pirnat in Lupe Davis ter zlato Barbara Petovar, Matjaž Gerbec in Jessica Walz.

CZS_2015web-474

Na vrsti je bil še predzadnji nastop, ki so ga izvedla dekleta iz ŠKPNS POM-PON 2000. Temu je sledila podelitev posebnih nagrad, ki so jih prejeli nekateri posamezniki ter društva za posebne dosežke. Podelila sta jih Marko Sabol, generalni sekretar CZS in Martin Tuš, predsednik CZS.

 • Za mednarodne športne uspehe na področju cheerleadinga sta prejeli nagrado osebi, ki že kar nekaj let živita ter študirata v ZDA ter sta v zibelki cheerleadinga dosegli veliko športnih uspehov, ki jim še ni konec – Sara Heaton in Matej Kavčnik.
 • Za izjemne športne uspehe na dosedanjih ECU evropskih cheerleading prvenstvih je prejelo nagrado društvo, ki je med najuspešnejšimi v Evropi ter seveda v Sloveniji. Samo v zadnjih dveh letih so osvojili kar 10 naslovov evropskih prvakov ter še veliko drugih odličiij – Šolsko športno društvo Log – Dragomer.
 • Za dolgoletno organizacijo cheerleading tekmovanja Rom Pom Pon, ki bo v tej sezoni izvedeno že 10. je prejelo nagrado društvo – Športno kulturno društvo Feniks.
 • Za dolgoletno vodenje sodniške komisije je prejela nagrado oseba, ki skrbi za vse povezano z delom sodnikov v slovenskem cheerleadingu in cheer plesu – Irena Petan.
 • Za dolgoletno delo v izvršnem odboru CZS so prejele nagrado osebe, ki so ta položaj zasedale več mandatov in so v veliki meri zaslužne, da je zveza v položaju kakršnem je sedaj – Aljaž Britvič, Marko Ebert, Matej Trilar, Katarina Cafnik in Maja Edelbaher Ebert.
 • Za vodenje reprezentanc z izjemnimi uspehi na ICU svetovnih cheerleading prvenstvih je prejel nagrado –  Martin Tuš.
 • Za uspešno vodenje organizacijskega odbora ECU evropskega cheerleading prvenstva 2015 je prejel nagrado –  Marko Sabol.
 • Olimpijski komite Slovenije je podelil nagrado za izjemno delo v športni panogi. Prejel jo je Aljaž Britvič. Nagrada je bila podeljena že na dnevu OKS, vendar je bil Aljaž Britvič takrat odsoten in mu jo je sedaj predal Martin Tuš.

CZS_2015web-684

Pred največjim presenečenjem večera je sledil še zadnji nastop, ki ga je izvedla mladinska cheer plesna ekipa iz ŠD Sovice. Največje presenečenje večera je bil vsekakor Prstan Cheerleading zveze Slovenije. To je najbolj prestižna slovenska nagrada na področju cheerleadinga in cheer plesa, ki jo od leta 2015 za izjemne dosežke podeljuje izvršni odbor CZS.

CZS_2015web-599    CZS_2015web-594

Prejemnike Prstanov CZS je ob njihovi predstavitvi razglasil Martin Tuš.

 • Prstan CZS je prejela: Ingrid Sever (svetovna prvakinja leta 2013 kot članica reprezentance skupinskih dvigov, svetovna podprvakinja leta 2013 kot članica reprezentance mešane ekipe, svetovna podprvakinja leta 2014 kot članica reprezentance mešane ekipe)
 • Prstan CZS je prejela: Liza Urbančič (svetovna prvakinja leta 2013 kot članica reprezentance freestyle plesnega para, svetovna prvakinja leta 2015 kot članica reprezentance freestyle plesnega para, svetovna podprvakinja leta 2014 kot članica reprezentance freestyle plesnega para, 3. mesto na SP 2013 kot članica reprezentance jazz plesnega para)
 • Prstan CZS je prejela: Špela Urbančič (svetovna prvakinja leta 2013 kot članica reprezentance freestyle plesnega para, svetovna prvakinja leta 2015 kot članica reprezentance freestyle plesnega para, svetovna podprvakinja leta 2014 kot članica reprezentance freestyle plesnega para, 3. mesto na SP 2013 kot članica reprezentance jazz plesnega para)
 • Prstan CZS je prejel: Aljaž Britvič (glavni pobudnik, ustanovitelj in prvi predsednik CZS, gonilna sila za cheerleading in cheer ples v Sloveniji zadnjih 10 let, eden od ustanoviteljev evropske cheerleading zveze in današnji predsednik ECU, sodnik, član izvršnega odbora svetovne cheerleading zveze ICU, prostovoljec)

CZS_2015web-196

Po koncu prireditve je v sosednji dvorani sledila še pogostitev, kjer so lahko vsi obiskovalci uživali ob sproščenem pogovoru, rojstnodnevni torti in ostalih dobrotah.

CZS_2015web-981    CZS_2015web-325

Upamo, da ste se imeli lepo. Hvala vsem za udeležbo!

Vse slike si lahko ogledate v večji velikosti, če kliknete nanje.
Še v tem tednu bosta objavljena tudi obsežna galerija slik ter video povzetek dogodka.

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri