Usposabljanja

Razpis usposabljanja 1. stopnje

Obveščamo vas, da smo v sodelovanju s Fakulteto za šport razpisali usposabljanji za naziv Vaditelj cheerleadinga ter Vaditelj cheer plesa. Obe usposabljanji bosta v celoti potekali na Fakulteti za šport, Gortanova ulica 22, 1000 Ljubljana.

Ker želimo, da so vaši bodoči ali že aktivni trenerji in vaditelji primerno usposobljeni za svoje delo in ker s tem zagotavljamo željen nivo znanja vseh naših vaditeljev in trenerjev, vam navajamo nekaj razlogov za udeležbo:

1. Vsi usposobljeni vaditelj ali trenerji imate različne ugodnosti pri ostalih aktivnostih zveze, nekatere določene s tekmovalnim pravilnikom nekatere pa še v nastajanju.

2. Letos pozno jeseni imamo namen za obe disciplini izvesti prvič tudi 2. stopnjo usposabljanja, torej usposabljanji za naziv Trener cheerleadinga in Trener cheer plesa. S pridobljenim nazivom lahko samostojno vodite treninge, hkrati pa si lahko na podlagi enega (ali obeh) nazivov uredite tako imenovani status zasebnega športnega delavca in s tem rešite morebiten problem zaposlitve. Glavni pogoj za prijavo na drugo stopnjo je zaključena prva stopnja, oziroma za prijavo na usposabljanje za pridobitev npr. naziva Trener cheer plesa je potreben pridobljen naziv Vaditelj cheer plesa.

3. V bližnji prihodnosti bo CZS uvedla sistem licenciranja trenerjev. Osnova za pridobitev ali podaljšanje licence bo ustrezna usposobljenost in le licencirani trenerji bodo lahko vodili ekipe in tekmovalce na tekmovanjih pod okriljem CZS.

4. Usposobljenost ali izobrazbo športne smeri mora imeti vsak vaditelj ali trener, ki vodi vadbo samostojno ali pod nadzorom druge osebe. Cheerleading zveza Slovenije pokriva področje usposabljanja za disciplini cheerleading in cheer ples in zato je za vodenje treningov kot pomočnik ali samostojno potrebno imeti usposobljenost iz področja cheerleadinga. Drugi nazivi kot so npr. Vaditelj športne rekreacije, Vaditelj gimnastike itd. niso ustrezni. V primeru inšpekcijskega nadzora se tako lahko pojavijo težave.

Več informacij o razpisih najdete na spodnjih povezavah:

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri