O zvezi

Pozdravni nagovor vodstva CZS

Spoštovana društva in člani CZS.

Dovolite, da se vam z nekaj besedami, v imenu celotnega novoizvoljenega izvršnega odbora, najprej zahvaliva za izkazano zaupanje, ki ste ga izkazali na minulem zboru članov.

Za nami je 10 letno obdobje, v katerem smo dosegli in osvojili ogromno. Doma smo postali nacionalna panožna zveza za področje cheerleadinga in cheer plesa, postali smo člani Olimpijskega komiteja Slovenije, predvsem pa smo se širili tako številčno kot regijsko do te mere, da športne dvorane postajajo premajhne za naša tekmovanja.

Tudi v tujini smo dosegli ogromno. Vaše tekmovalke in tekmovalci so v šestih letih odkar se Slovenija udeležuje svetovnega prvenstva osvojili kar 11 odličij, doma v Evropi, pa od vsega začetka evropskih prvenstev pod okriljem evropske zveze ECU kar neverjetnih 60 odličij, kar je vsekakor zavidljiv dosežek, na katerega smo lahko vsi skupaj izredno ponosni.

Uspešni pa smo bili tudi na drugih področjih. Naši strokovnjaki so člani skoraj vseh organov in teles na evropski in svetovni ravni, nekateri od njih tudi na vodilnih položajih. Poleg tega imamo eno najštevilčnejših in izjemno cenjeno skupino mednarodnih sodnikov, ki redno sodijo tekmovanja najvišjega ranga. Nenazadnje so naši še aktivni tekmovalci in trenerji člani različnih inštruktorskih skupin, ki širijo svoje znanje po celi Evropi.

Za vse te dosežke ste zaslužni predvsem vi, društva, tekmovalci, trenerji in funkcionarji. Brez vas zveze in vseh omenjenih dosežkov ne bi bilo. Vsekakor pa je za to v veliki meri zaslužna peščica ljudi, ki so se v zadnjem desetletju trudili ter v svojem prostem času (so)ustvarjali to našo cheerleading zgodbo. In to izredno uspešno. Ob tej priložnosti bi se jim v imenu novega izvršnega odbora rada iz srca zahvalil za vso opravljeno delo, zavedajoč se, da so čevlji, katere si obuvamo veliki.

Seveda nobena športna panoga v teh časih ni brez težav. Tudi mi imamo svoje. Rast športne panoge, v vseh pomenih, pomeni tudi vedno več dela, večje zahteve, višji nivo storitev ipd. Zavedamo se problema upada števila cheerleading ekip, zavedamo se kadrovske podhranjenosti tako na nivoju zveze kot na trenerskem področju, zavedamo se nujnosti ureditve kategorizacije naših športnikov in še kaj.

Ne obljubljamo, da bomo vse težave in probleme rešili čez noč. Vsekakor pa bomo naredili vse kar je v naši moči, da bo šel naš šport v pravo smer, da bo rasel, se razvijal ter tako v slovenskem kot mednarodnem prostoru dobival vedno večjo veljavo.

Vsekakor sami vsega tega ne moremo storiti. Potrebovali bomo vašo pomoč.

Prepričana sva, da lahko, v kolikor si bomo tudi v prihodnjih desetih in več letih pomagali, skupaj spišemo zelo uspešno zgodbo, na katero bomo lahko vedno ponosni.

Upava, da se na prihajajoči proslavi ob 10. letnici delovanja CZS vidimo v čim večjem številu, kjer bomo skupaj lahko nazdravili vsem izjemnim dosežkov in morda skovali kak načrt za prihodnost.

Do takrat vam želiva sproščujoče počitnice in prijeten oddih.

S spoštovanjem,

Martin Tuš
Predsednik

Marko Sabol
Generalni sekretar

Z nadaljevanjem uporabe spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij.

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljane na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili najboljšo izkušnjo brskanja. Z nadaljevanjem uporabe te strani ali s klikom na gumb Sprejmi, se strinjate s tem.

Zapri